Geschiedenis van manchetknopen

Manchetknopen worden al gebruikt sinds het begin van de 17de eeuw, toen nog enkel door de elite. Vanaf de 19de eeuw werd het gezien als een stijlvolle accessoire voor de luxer geklede man. En die trend heeft zich doorgezet! Een manchetknoop is een mooi en stijlvol sieraad voor een belangrijke dag op het werk of voor een goed feest. Of gewoon voor elke dag...

 

John Miller shirts & manchetknopen

Bij ieder John Miller overhemd heb je de mogelijkheid om manchetknopen te dragen. Alle manchetten wordt namelijk voorzien van 2 knoopsgaten. Uiteraard zijn er ook overhemden met dubbele manchet. Hier worden standaard mooie John Miller parelmoer manchetknopen bijgeleverd.

Bekijk alle evening overhemden met dubbele manchet

Bekijk alle overhemden

John Miller manchetknopen gemaakt van parelmoer

De John Miller manchetknopen worden gemaakt van parelmoer. Parelmoer is een onderdeel van de schelp van weekdieren. Zoals je hiernaast kunt zien worden de manchetknopen direct uit de schelp gehaald. Parelmoer is sterk en veerkrachtig. Dat maakt het ideaal voor knopen en andere sieraden. Bovendien is het een echte eye-catcher, omdat verschillende kleuren van het licht worden weerkaatst bij verschillende hoeken waarin naar het parelmoer gekeken wordt.

s